سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدای بیامرزد کسی را که . . . برای خوب فهمیدن و استواری بیاموزد [امام علی علیه السلام]
 
جمعه 88 تیر 19 , ساعت 4:41 عصر

بسم الله الرحمن الرحیم

آیا در مورد عسل و فواید این غذای بهشتی و اثرات مثبت آن فکر کردید و یا اطلاعی از آن دارید؟

آیا در قرآن مجید و یا روایات از آن نامی برده شده است؟!

در این بحث ما به چند آیه از آیات إللهی و چند روایت از معصوم علیهم السلام اشاره می نماییم.

آیه اول:

خداوند متعال در سوره محمد صلی الله علیه و آله آیه 15 می فرماید:

« مَثَلُ الجَنَّةِ الّتِی وُعِدَالمُتّقُونَ فِیها اَنهارٌ مِن مآءٍ غَیرِ آسِن ٍوَ اَنهارٌ مِن لَبَن ٍلَم یَتَغَیّر طَعمُهُ وَ اَنهارٌ مِن خَمرٍ لَذّةٍ لِلشّارِبِینَ وَ اَنهارٌ مِن عَسَلٍ مُصَفّیً وَ لَهُم فِیها مِن کُلِّ الثّمَرَات ِوَ مَغفِرَةٌ مِن رَبِّهِم ..... : مثل بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده چنین است که در آن نهرهایی از آب صاف و خالص است که بدبو نشده و نهرهایی از شیر که طعم آن دگرگون نگشته، و نهرهایی ازشراب طهور که مایه ی لذت نوشندگان است و نهرهایی از عسل مصفا و برای آن ها در آن ازتمام انواع میوه ها وجود دارد و از همه بالاتر آمرزشی است از سوی پروردگارشان...».

در این آیه چند نهر از نهرهای بهشتی مطرح شده؛ چرا که لفظ انهار به معنی نهرها آمده یعنی چند نهر نه یک نهر.

اما سؤال این جاست که آیا این نهرها به همه ی افراد بهشتی تعلق دارد و یا به گروه خاصی؟

جواب این است که، در بهشت چشمه ای ویژه وجود دارد که تنها مقربان از آن می نوشند، که در سوره مطففین آیه 28 آمده است.

آیه دوم:

« وَ أوحیَ رَبَُّکَ إلی النََََّحلِ أنِ اتَّخِذِی مِن َالجِبالِ بُیُوتاً وَ مِن َالشَّجَرِ وَ مِمّا یَعرِشُونَ. ثُمَّ کُلِی مِن کُلِّ الثّمَرَاتِ فَاسلُکِی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلاً یَخرُجُ مِن بُطُونِها شَرابٌ مُختَلِفٌ اَلوانُهُ فِیهِ شِفاءٌ لِلناسِ إنّ فِی ذلِکَ لِآیَةًلِقَومٍ یَتَفَکّرُونَ: پروردگار تو، به زنبور عسل الهام کرد که: از کوه، خانه بگیر و نیز از درخت و از آنچه بنا می کنند، سپس از همه ی میوه ها بخور و راه های پروردگارت را فرمان بردارانه بپوی. آن گاه آن شهدی که به رنگ های گوناگون است، بیرون می آید. در آن برای مردم، درمانی است. به درستی در این زندگی زنبوران برای مردمی که تفکر می کنند، نشانه ای از قدرت اللی است ». (نحل ،آیه 68 و69).

اما روایات:

پبامبر خدا صلی الله علیه و آله در چندین مورد می فرماید:

1.       عسل، درمان است.

2.       بر شما باد بر دو درمان : عسل و قرآن.

3.       خداوند برکت را در عسل قرار داده است. درمان دردها در آن است و هفتاد پبامبر، دوام سودمندیِ آن را از خداوند خواسته اند.

4.       به چیزی بر تر از یک شربت عسل، درمان جسته نشده است.

ادامه مطلب...

یکشنبه 88 تیر 7 , ساعت 5:54 صبح

اما چند روایات :

1.      پیامبر خدا صلی الله علیه و آله :

ختنه برای مردان سنّت و برای زنان کرامت و شایستگی است. فرزندانتان را در هفتمین روز تولّدشان ختنه کنید، چرا که این کارف برای آن ها پاکیزه تر و برای رویش گوشت، شتابان تر است. زمین از ادرار ختنه نشده تا چهل روز آلوده می گردد.

2.       امام صادق علیه السلام:

سوراخ کردن گوش نوزاد و ختنه ی او در هفتمین روز ولادتش سنت است.

3.      امام حسن عسگری علیه السلام:

در هفتمین روز ختنه کنید.

سؤال: آیا ختنه فقط و فقط مخصوص مردان است؟

جواب: خیر. روایاتی داریم که می گوید زنان و یا دختران نیز ختنه می شوند، که به آن اشاره می نماییم:

پیامبر خدا فرمودند: ختنه برای زنان کرامت و شایستگی است.

امام صادق علیه اسلام : ختنه ی زنان گرامی داشت آن هاست ، ولی سنّت نیست، چه چیزی بهتر از گرامی داشت است؟

امام صادق علیه السلام :

هنگامی که زنان با پیامبر خدا به مدینه هجرت کردند، در بین آنان زنی بود به نام اُمّ حبیبه .او دختران را ختنه می کرد.

هنگامی که حضرتش او را دید، فرمود: ای امّ حبیبه! آیا امروز هم شغل سابق را داری؟

ادامه مطلب...

یکشنبه 88 تیر 7 , ساعت 5:51 صبح

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از دستورهای واجب اسلامی ، برای جلوگیری از برخی بیماریها ، ختنه کردن است فرزند پسر است. صاحب جواهر گفته است: وجوب ختنه ، از ضروریات دین و مذهب است و روایات فراوان، بلکه متواتر بر آن دلالت دارد.

حال سؤالی مطرح می شود که آیا ختنه فقط مختص به مسلمانان است یا در مذاهب دیگری نیز وجود داشته که ما به اختصار به یکی از این مذاهب اشاره نموده، چند سطری توضیح خواهیم داد:

یکی از صاحب نظران درباره ختنه و فواید آن چنین نگاشته است:بریدن دنباله ی آزاد پوست آلت«ختنه » نامیده می شود. این عمل از قدیم در میان برخی از اقوام متداول بوده است. « هردوت» مورخ یونانی می نویسد: مصریان قدیم به فواید آن پی برده، فرزندان خود را ختنه می کردند.برخی بر این باور دارند که حضرت ابراهیم علیه السلام نخستین کسی بود که این روش را معمول داشت. در دین یهود، عمل ختنه از مراسم دین شمرده شده می شود و نوزادان خود را روز هشتم ختنه می کنند؛ ولی روش آنان از بهداشت دور است و آدابی دارند که ممکن است اجرای آن موجب سرایت بیماری گردد. آنچه به عنوان ختنه در میان یهودیان و به دستخاخام انجام می گیرد به این صورت می باشد که معمولاً شخص ِ همراه خاخام ، دو زانوی نوزاد را محکم گرفته، سپس خاخام شخصاً ختنه را انجام می دهد و بلافاصله کمی آب دهان روی آلت بچه می ریزد و سپس خودِ آلت را به دهان فرو برده، شست و شو می دهد.چنان چه که روشن است ممکن است ضرر این گونه ختنه از زیان هایی که بر اثر ختنه نکردن به کودک می رسد، بیشتر باشد؛ زیرا دهان ، کانون اغلب میکروب هاست؛ به ویژه آن که اگر خاخام ، بیماری مزمن داشته باشد، کافی است که زخم کودک را چرگین و آلوده سازد و نیز ممکن است میکروب بیماری از آلت نوزاد به خاخام سریت نماید. به خاطر این نکات ، در سال 1848، یهودیان فرانسه این عادت را ترک کردند و از بهره های نیک آن برخوردار شدند.

ادامه مطلب...

<      1   2      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ